Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
  • *
  • *
Plantronics

Soundscape | Een nieuw geluid op Park 20 |20

Plantronics

Het Europese hoofdkantoor van Plantronics, leider in professionele communicatieapparatuur beschikt over speciaal ontworpen akoestische zones die de productiviteit en het welzijn van werknemers verbeteren. Voor de marktleider op het gebied van audiotechnologie moest het nieuwe kantoorpand zijn voorzien van een perfecte akoestiek. Het duurzame pand werd onlangs bekroond met de John Connell Soundscape Award.

 

 

  • Hoogste Cradle to Cradle kwaliteitsniveau behaald in Europa (op het moment van levering)
  • BREEAM-NL Excellent certificaat
  • Wereldwijde showcase voor Plantronics voor hun 'slimmer werken' concept gebaseerd op 'stenen', 'bytes' en 'gedrag', wat een positief effect heeft op de productiviteit van de werknemers en effectiviteit op de werkplek
  • Het gebouw is bekroond met de John Connell Soundscape Award, vanwege de praktische en innovatieve oplossingen om geluidsoverlast op de werkvloer te verminderen.
  • Finalist Jones Lang Lasalle Winning Workplace 2017
  • Planning volledig gehaald

Een akoestisch meesterwerk
Het toegenomen gebruik van open kantoorruimtes maakt het voor werknemers steeds moeilijker om zich te concentreren. Door reeds bij het ontwerp van een gebouw rekening te houden met de functies, indeling en bezetting van het pand werd een akoestieke tempel gecreëerd. Samen met Plantronics en specialisten op het gebied van akoestiek gaven wij het Plantronics hoofdkantoor een geheel eigen geluid.

Gebouwd rond de mens
Bij Plantronics zijn alle kantoorruimtes ontworpen op basis van de wensen en eisen van medewerkers. Zo zijn er stilteruimten, informele zitjes en vergaderruimten, een muziekruimte en gym voor ontspanning. Het biophilic design leidt tot betere samenwerking, concentratie en productiviteit. De medewerkers gebruiken bijna dagelijks meerdere werkplekken om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken.


Slimmer werken
Plantronics is pionier op het gebied van effectief en energetisch werken. Net als de kantoren in Amerika, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Spanje is het Plantronics hoofdkantoor op Park 20|20 in Hoofddorp ingericht volgens het principe van ‘slimmer werken’. Onderdeel van dit concept zijn vier kantoorruimtes met de focus op: concentratie, samenwerken, communicatie en beschouwing.

Cradle to Cradle® Design
Zoals alle door de Delta Development Group ontwikkelde projecten vormt het Cradle to Cradle® framework de basis voor het ontwerp. Alle materialen werden zorgvuldig geselecteerd op het gebied van gezondheid en toxiciteit, circulariteit, beheer van water, energieconsumptie en sociale impact. De intensieve samenwerking met onze leveranciers leidde tot nieuwe, innovatieve producten die ook in toekomstige Cradle to Cradle projecten kunnen worden toegepast.

KLANT
Plantronics
OPLEVERING
juli 2016
ARCHITECT
William McDonough + Partners – N3O
BOUW
IBB Kondor
OMVANG
3.500 m2
DUURZAAMHEIDSCERTIFICAAT
BREEAM Excellent
LOCATIE
Park 20|20 Hoofddorp
WEBSITE
plantronics.com

Fotogallerij

Proces van samenwerkende ontwikkeling

  1. *
  1. Voorafgaand aan de start van het project zijn het Plantronics, Delta en het Park 20 |20 ontwerp- / bouwteam betrokken bij twee kennis- en trainingsessies en vier verdiepende workshops met externe experts op het gebied van slimmer werken, akoestiek en Cradle to Cradle-ontwerp om zo een gebouw te ontwikkelen dat verhoogde prestaties, productiviteit en welzijn van Plantronics-medewerkers stimuleert. Na aanleiding van deze workshops is het programma van eisen, bouwontwerp / engineering en interieurontwerp allemaal afgestemd op de Plantronics werkmethode om een kantoor te leveren dat naadloos aansluit bij Plantronics. Plantronics was zo tevreden over het proces dat na twee maanden voorbereiding tijdens de workshops ervoor gekozen is om over te stappen van een huurovereenkomst naar een koopovereenkomst wat de intentie  aangeeft voor een langdurige bezetting van het gebouw.  

Acoustieke tempel

  1. Alle ruimtes zijn voorzien van revolutionaire geluidsisolatie en akoestische zones en er worden zowel beelden als geluiden uit de natuur – zoals de watervallen op elke verdieping - gebruikt om lawaai te beheersen. Een andere toepassing is de scheidingsmuur in het gebouw die het oppervlak van een kristal nabootst. Deze vorm kan zeer effectief geluidsgolven afbuigen, wat de geluidsoverlast vermindert en het concentratievermogen verbetert. Werknemers met verschillende werkstijlen kunnen hierdoor zonder de afleidingen werken die normaliter voorkomen in een open kantoorruimte. Het gebouw werd reeds bekroond met de John Connell Soundscape Award, vanwege de praktische en innovatieve oplossingen om geluidsoverlast op de werkvloer te verminderen.

  1. *