CitySwitch

Logistiek & Kantoor

De wereld verandert. Er zijn volop vraagstukken rondom klimaat en de
energietransitie. De steden groeien snel en dat zorgt voor nieuwe eisen op
het gebied van leefbaarheid. De route is duidelijk: op termijn wordt stads
logistiek emissievrij. Wie niet verrast wil worden, anticipeert daar nu al op.
Daarom is CitySwitch ontwikkeld.

De markt biedt verschillende oplossingen voor Last Mile Logistics. Vrijwel allemaal belichten ze Last Mile Logistics vanuit het zo effectief mogelijk invullen van die laatste kilometers. Dat is ontegenzeggelijk belangrijk, maar is het ook toekomstbestendig? Hoe zorg je ervoor dat het overslagpunt een aangename werkplek is die het werkplezier vergroot? En hoe minimaliseer je de kosten van de operatie en de impact op het leefklimaat in de stad?
Met onze logistieke hubs zijn we in staat om de Last Mile in stadscentra effectief te bedienen. CitySwitch is niet alleen een wisselpunt voor goederen, maar ook voor vervoersmiddelen. Grijs wordt groen, circulair wordt concreet. Duurzaamheid met daadkracht: dat is het fundament waarop CitySwitch aan de toekomst bouwt.
CitySwitch maakt Last Mile Logistics duurzaam en efficiënt.
Hoe kun je goederenvervoer van en naar de stad zo efficiënt mogelijk organiseren? En hoe kun je tegelijkertijd verduurzaming stimuleren? Op beide vragen biedt CitySwitch antwoord. CitySwitch realiseert strategisch gelegen logistieke hubs aan de rand van de stad. Iedere hub bestaat uit twee tot acht units die volledig zijn ingericht op de overslag van trucks naar elektrische bestelbussen en cargo bikes. Zo zorgt CitySwitch voor een ideale uitvalsbasis om de stad te bedienen.
CitySwitch is een duurzaam distributiecentrum voor stadslogistiek. Iedere gebruiker heeft een eigen unit. Afhankelijk van de locatie worden twee of vier units geschakeld in een gebouw. CitySwitch is ontwikkeld voor het overslaan van goederen van vrachtauto naar elektrische (bestel)auto of fiets. Vervolgens worden de goederen naar de eindbestemming in de stad vervoerd.
Zwaar vrachtverkeer wordt zo uit het stadscentrum geweerd. Dat is niet alleen goed voor het leefklimaat en de verkeersveiligheid, maar helpt ook om de logistieke stromen te optimaliseren. Kenmerkend is de ruime opzet van het terrein met oog voor veiligheid, waarbij verkeersstromen gescheiden zijn, ook voor medewerkers. Aan de korte zijde van een unit docken vrachtwagens, aan de lange zijde bestelbussen en cargo bikes.
Get closer to your customers
Emissievrij wordt de norm en dat biedt kansen voor duurzame stadsdistributie
1.500 m²
BVO bedrijfsruimte
2 tot 8
units per Hub dicht bij stadscentra
240 m²
casco opgeleverd om bijvoorbeeld in te richten als kantoor/kantine/kleedruimte
25 locaties
bij de grootste steden in Nederland
Op het perceel aan de Rondebeltweg 114-116 worden twee CitySwitch Units gerealiseerd.
Specificaties
Lokatiesca 25 locaties in Nederland
StatusBouw gestart in Groningen, Almere en Heerlen
ArchitectQuadrant4
ParkeergelegenheidRuim voldoende
Elektrische laadinfrastructuurRuim voldoende

Sustainable Development Goals

Future Forever-normen:
Mensgericht:
niet-giftige materialen, bibliofiel design, natuurlijke ventilatie, uitstekende luchtkwaliteit en klimaatbeheersing, ontworpen voor productiviteit en welzijn, gemeenschappelijke groene buitenruimte, nadruk op veilige inrichting.
Circulair ontwerp:
gebouwd voor demontage, geschroefd, niet gelast, geoptimaliseerd voor het aanpassen van de indeling, zonnepanelen en koolstofopvang.
Tech-enabled:
volledig elektrisch met ruim voldoende oplaadpunten voor auto’s. Docks flexibel aanpasbaar voor bestelbussen