Levi Strauss & Co

Logistiek & Kantoor

Het groenste Distributie Centrum van Duitsland

Met de bouw van het nieuwe distributiecentrum van Levi Strauss & Co, bouwt Delta het eerste Cradle-to-Cradle® geoptimaliseerde logistieke project van Duitsland. Het pand beslaat 70.000 m² en zal vanaf 2023 voor een periode van 20 jaar gehuurd worden door Levi Strauss & Co.
De operatie wordt in hoge mate geautomatiseerd en biedt arbeidsplaatsen aan 650 medewerkers. In het project passen we al onze ervaring met C2C toe. Vanzelfsprekend worden C2C gecertificeerde materialen gebruikt en is het pand Design for Re-use. De materialen worden vastgelegd in een materialen paspoort.
Duurzaamheid heeft universele relevantie. We zijn dan ook erg blij dat onze holistische benadering van logistiek nu ook in Duitsland wordt toegepast. We zien het pand in Dorsten als een belangrijke stap, waarna we in de toekomst nog veel meer stappen willen zetten.
Edwin Meijerink, CEO DELTA Duitsland
Natuurlijk is er veel aandacht uitgegaan naar het optimaliseren van de luchtkwaliteit om een prettig en productief werkklimaat te creëren. Het ontwerp van Quadrant4 zorgt voor optimale sociale interactie en inspiratie en bevat tal van gemeenschappelijke en groene zones. Bij oplevering zal het distributie centrum LEED Platinum en WELL gecertificeerd zijn.
Het project wordt gerealiseerd op het terrein van de mijnschachten Wulfen 1/2 die in 1958 en 1959 buiten bedrijf gesteld en in 2003 ontmanteld zijn. Op die plek in de gemeente Dorsten, deelstaat Noordrijn-Westfalen, wordt het Industriepark Große Heide Wulfen ontwikkeld. Het park is ideaal gelegen aan Bundestraße 58 op steenworp afstand van autobanen 31 en 43.
Bij DELTA volgen we sinds 2003 bijna uitsluitend het C2C®-model en zetten daarmee de toekomst van de planeet centraal in onze projecten. Duurzaamheid, gezondheid en winstgevendheid vormen daarbij altijd een onlosmakelijke eenheid.
Edwin Meijerink, CEO Delta Duitsland
Specificaties
Client:Levi Strauss & Co
Locatie:Dorsten, Große Heide Wulfen, Duitsland
Oppervlakte:70.000 m²
Architect:Quadrant 4
Developmentpartner:European Logistics Real Estate Partners
Project management:Drees & Sommer
Bouw:Bremer BAU

Sustainable Development Goals