Poly

Kantoor

Zelfs op Park 20|20 waar het bruist van de mensen, natuur, water en groen, valt het Europese hoofdkantoor van Poly nog steeds op als een gebouw in bloei, van boven tot onder groen, zowel van binnen als van buiten.

Deze wereldleider op het gebied van audiotechnologie had behoefte aan een balans tussen ruimte, prestaties en gevoel. Biophilic design gebruikt de natuur als voorbeeld om een ruimte te creëren om optimaal in te functioneren en genieten waarbij omgevingsgeluid in het drukke, open kantoor en callcenter op een unieke manier worden gemaskeerd.
Met behulp van levende muren en geometrische gevormde wanden wordt geroezemoes gemaskeerd en ‘verpakt’ in aangename ‘soundscape’. Comfortabele banken nodigen uit tot informele ontmoetingen en de ruimte creëert. In de centrale hal staat een replica van de headset van Neal Armstrong. Het was deze creatie van Plantronics (de oorspronkelijke naam van Poly) die in 1969 zijn tijdloze ‘one small step’-woorden sprak vanaf de maan.
De perfecte balans tussen geluid en ruimte
We noemen dit gebouw de akoestische tempel. Het is echt een gebouw gemaakt voor onze mensen. We wilden een plek creëren waar mensen gelukkig kunnen zijn. Het zorgt voor meer rust voor onze medewerkers en uiteindelijk voor een hogere efficiëntie.
Ole Hellfritsch, 2nd Head of EMEA Channel Marketing, Poly.
Buiten werken in het park wordt aangemoedigd en elke mogelijkheid om mens en natuur te verbinden wordt benut. Tevreden medewerkers zijn ook creatiever en productiever en onderzoek suggereert dat een biofiele benadering het ziekteverzuim met wel 15% kan verminderen.
Verschillende ruimtes zijn ingericht om te pauzeren, van de zachte, donkere ruimte met een scherm waarop zachte sneeuwval in de bomen te zien is voor de één, tot de muziekkamer waar je kan spelen, experimenteren en ontspannen. Terwijl een bezoek aan de gym een welkome afwisseling kan zijn om de dag starten, eindigen of onderbreken.
Het resultaat is de door Poly gewenste akoestische tempel, waar het personeel kan ademen en elke hoek van het gebouw is comfortabel, mooi, bruikbaar en functioneel is.
In het gebouw is het ‘slimmer werken’-concept van Poly – concentratie, samenwerking, communicatie en consideratie – doorgevoerd waardoor ruimtes duidelijk steeds een van die functies hebben. Als eerste wereldwijd, heeft Poly haar kennis gebundeld met Delta om een systeem van geoptimaliseerde passieve akoestiek te ontwikkelen. Er is actieve soundcaping geinstalleerd, zoals zacht borrelende waterpartijen, om de vele stemmen in het open callcenter te maskeren. Zo is een soort ‘leeg canvas’ gecreëerd waarin mensen zich optimaal kunnen concentreren.
We weten van het hele gebouw… als we het willen demonteren, kunnen we delen ervan gemakkelijk hergebruiken. In feite zal het geen impact hebben op het milieu. Dat is een heel goed principe. En als je kijkt naar ons energieverbruik, dan biedt de aansluiting op het Park 20|20-systeem prachtige mogelijkheden om meer te doen voor het milieu.
Ole Hellfritsch, 2nd Head of EMEA Channel Marketing, Poly.
91%
van het personeel is blij met het nieuwe onderkomen
97%
is trots op waar ze werken
x2
geluidsniveaus meer dan het dubbele van de Leesman Index-benchmark
82.3
Leesman Index score, het hoogst scorende Leesman+ gebouw in de Benelux
Bijzonder indrukwekkend zijn de uitzonderlijk hoge tevredenheidsscores voor geluidsniveaus en een voorbeeld voor veel andere organisaties die het moeilijk vinden om dit te realiseren.
Gideon van der Burg, Managing Director Benelux at Leesman
Specificaties
Client:Poly
Locatie:Park 20|20, Hoofddorp Netherlands
Project / Status:3500 m² kantoor, volledig in gebruik
Architecten:William McDonough + Partners, N3O
Ontwikkelingspartners:Reggeborgh, VolkerWessels
Certificaten:BREEAM-NL excellent
Awards:Winnaar van de Connell Soundscape Award

Winnaar van de German Design Award – Excellent Communications Design Interior Architecture, 2018
Classificatie:Hoogste Cradle to Cradle kwaliteitsniveau in Europa bij oplevering

Sustainable Development Goals

Poly bevat de volgende materialen en eigenschappen die van toepassing zijn op Delta’s Next Generation Logistics concept:
Mensgericht:
overleg met het personeel, gebruikte niet-giftige materialen, biofiel, natuurlijke luchtkwaliteit en klimaatbeheersing, ontworpen voor productiviteit en welzijn, gemeenschappelijke groene buitenruimte, verbonden met transport en diensten.
Circulair ontwerp:
gebouwd voor demontage, geschroefd, niet gelast, traceerbare materialen, koolstofpositief, groen dak, zonnepanelen die 25% van de energiebehoefte produceren, terwijl de rest afkomstig is van nabijgelegen zonne-installaties, koolstofopvang, natuurlijke helofytenfilter grijswaterrecycling.
Intelligente technologie:
volledig elektrisch met oplaadpunten voor auto’s, lichtsensoring, akoestische sensoring en interactief dimmen.
nl_NLNederlands