HelloWorld, Schiphol

Logistik

Bijna 47.000 m² eersteklas logistieke en kantoorfaciliteiten met zonnepanelen die 2,5 MWh leveren plus nog eens 700 KWh dat geleverd wordt door de panelen op de carports: Dat is HelloWorld, het off-grid zusje van ABC Square op Schiphol Trade Park. Het gebouw biedt een combinatie van prachtige, lichte kantoorruimtes met bedrijfshallen  geschikt voor transport, handling, opslag en value added logistics. Niet zo gek dat het vanaf de dag van oplevering geheel verhuurd is.

Das 35.000 m² große Gebäude ist skalierbar, an die Bedürfnisse der Mieter anpassbar und kann als eine Einheit genutzt- oder in bis zu sieben Einheiten unterteilt werden. So ist das Gebäude zukunftssicher für die sich ändernden Bedürfnisse der Mieter. Alle Installationen sind elektrisch, und eine umfangreiche Solaranlage sorgt dafür, dass dieses Gebäude mehr als genug Energie für den Eigenstrom produzieren kann – der überschüssige Ertrag wird in Zukunft andere Gebäude auf dem 350 Hektar großen Gelände mit Energie versorgen.
De design-for-disassembly staalconstructie
Als gevolg van het weer, het seizoen en uiteraard het verschil tussen dag en nacht sluit de energieopwekking niet altijd aan op het verbruik van het gebouw. Door overcapaciteit te creëren is het gebouw ook bij een lage opbrengst grotendeels verzekerd van voldoende stroom.
Coert Zachariasse, CEO Delta Development
Die Stahlkonstruktion ist für Demontage und Wiedermontage ausgelegt und der LKW-Platz ist mit einer Mineralschicht namens Olivin bedeckt, welche CO2 abbaut.

Delta Development en VolkerWessels Logistics Development zijn, samen met gebiedsontwikkelaar SADC, mede-initiatief nemer van energiecollectief ECOS, een uniek duurzaam en lokaal virtueel energie netwerk, waarbij bestaande transportcapaciteit over de netwerken beter wordt benut. Het off-grid energiesysteem wordt qua leveringszekerheid betrouwbaarder dan een energiesysteem dat netstroom verbruikt. Met een slim energiemanagementsysteem wordt het verbruik geoptimaliseerd en wordt samenwerking in een lokaal virtueel energienetwerk mogelijk gemaakt. In de zeldzame periodes waar de vraag het aanbod overschrijdt wordt de stroomproductie aangevuld door gasgeneratoren.
Het gebouw zelfvoorzienend maken was een uitdaging. Uiteraard op technisch vlak, maar bovenal op juridisch vlak. Dat laatste met name omdat de belanghebbenden als huurder en belegger natuurlijk zekerheid willen hebben over de betrouwbaarheid van de energielevering.
Coert Zachariasse, CEO Delta Development
Spezifikationen
Ort:Schiphol Trade park
Projektstatus:8 units, in totaal bijna 47,000m² opgeleverd en in gebruik.
Architekten:OPL Architecten
Konstruktion:Systabo BV
Entwicklungspartner:VolkerWessels Logistics Development

Sustainable Development Goals

HelloWorld bevat de volgende materialen en eigenschappen die van toepassing zijn op Delta’s Next Generation Logistics concept:
Menschenzentriert:
ungiftig, biophil, natürliche Luftqualität und Klimatisierung, entworfen für Produktivität und Wohlbefinden, gemeinschaftliche Grünfläche im Freien, verbunden mit Verkehr und Dienstleistungen.
Zirkülares Design:
C2C-optimiert, CO2-positiv, Solaranlage und Carbon-Capture, Grauwasserrecycling.
Tech-fähig:
vollelektrisch mit Ladestationen für Autos., bereit für die Robotisierung.