HelloWorld, Schiphol

Logistics

Bijna 47.000 m² eersteklas logistieke en kantoorfaciliteiten met zonnepanelen die 2,5 MWh leveren plus nog eens 700 KWh dat geleverd wordt door de panelen op de carports: Dat is HelloWorld, het off-grid zusje van ABC Square op Schiphol Trade Park. Het gebouw biedt een combinatie van prachtige, lichte kantoorruimtes met bedrijfshallen  geschikt voor transport, handling, opslag en value added logistics. Niet zo gek dat het vanaf de dag van oplevering geheel verhuurd is.

Designed to be scalable and adaptable to tenant needs, the 35,000m2 building can function as one, or be divided into up to seven units, future-proofing the building to tenants’ changing needs. All installations are electric, and extensive solar paneling means this building can produce more than enough energy to power itself – in future, any excess yield will provide energy to other buildings on the 350-acre site.
De design-for-disassembly staalconstructie
Als gevolg van het weer, het seizoen en uiteraard het verschil tussen dag en nacht sluit de energieopwekking niet altijd aan op het verbruik van het gebouw. Door overcapaciteit te creëren is het gebouw ook bij een lage opbrengst grotendeels verzekerd van voldoende stroom.
Coert Zachariasse, CEO Delta Development
The steel structure is designed for disassembly and reassembly and the truck court is covered in a mineral layer called olivine, which breaks down CO2.

Delta Development en VolkerWessels Logistics Development zijn, samen met gebiedsontwikkelaar SADC, mede-initiatief nemer van energiecollectief ECOS, een uniek duurzaam en lokaal virtueel energie netwerk, waarbij bestaande transportcapaciteit over de netwerken beter wordt benut. Het off-grid energiesysteem wordt qua leveringszekerheid betrouwbaarder dan een energiesysteem dat netstroom verbruikt. Met een slim energiemanagementsysteem wordt het verbruik geoptimaliseerd en wordt samenwerking in een lokaal virtueel energienetwerk mogelijk gemaakt. In de zeldzame periodes waar de vraag het aanbod overschrijdt wordt de stroomproductie aangevuld door gasgeneratoren.
Het gebouw zelfvoorzienend maken was een uitdaging. Uiteraard op technisch vlak, maar bovenal op juridisch vlak. Dat laatste met name omdat de belanghebbenden als huurder en belegger natuurlijk zekerheid willen hebben over de betrouwbaarheid van de energielevering.
Coert Zachariasse, CEO Delta Development
Specifications
Location:Schiphol Trade park
Project / status:8 units, in totaal bijna 47,000m² opgeleverd en in gebruik.
Architects:OPL Architecten
Construction:Systabo BV
Development partners:VolkerWessels Logistics Development

Sustainable Development Goals

HelloWorld bevat de volgende materialen en eigenschappen die van toepassing zijn op Delta’s Next Generation Logistics concept:
Human-Centered
non-toxic, biophilic, natural air quality and climate control, designed for productivity and wellbeing, outdoor communal green space, connected to transport and services.
Circular design
C2C optimised, carbon positive, solar panelling and carbon-capture, grey water recycling.
Tech-enabled
all-electric with charging points for cars., ready for robotisation.